Počet zvířat v ZOO: 57

Nosál

Dalším příslušníkem čeledi medvídkovitých je nosál červený (Nasua rufa). Přes metr dlouhý (i s ocasem) má nápadně protaženou tlamu a nos ohnutý vzhůru. Srst je červenohnědá a ocas černě kroužkovaný.
Nosál žije hlavně v Jižní Americe, zasahuje však i do jižních oblastí Severní Ameriky. Obratně šplhá po stromech, ale také dobře běhá po zemi, přičemž mu ocas trčí kolmo vzhůru.
Hlavním nosálovým smyslem je čich. Při hledání potravy se však řídí i hmatem. Svůj dlouhý nos strká do každé dutiny a skutečně mu neunikne ani ten nejmenší hmyz.
Nosál je všežravec. Živí se ovocem, hmyzem, slimáky, malými ptáky, savci a ptačími vejci.
V zoologických zahradách je oblíben pro svou čilost a zajímavý vzhled. Je rozhodně nejbystřejším příslušníkem celé čeledi.
Je-li od mládí vychováván, snadno si na člověka zvykne a chovatele všude doprovází. Samice je březí sedmasedmdesát dní a po této době rodí čtyři až pět mláďat.


Nosál webkamera online

Online webkamera z výběhu nosálů. Nosál je oblíbenýmé zvíře v zoologických zahradách, neboť je značně čilý..


Váš hlas: Žádná Průměr: 3.9 (7 votes)


Přidat komentář  | 11107x přečteno  | Linkuj.cz  | Facebook Facebook  | Google Google